Dalkurd dras med skatte- och hyresskulder

0:54 min

Ända sedan juni 2014 så har fotbollsföreningen Dalkurd i Borlänge släpat efter med sina skatteinbetalningar varje månad. Just nu så har Kronofogden i uppdrag att driva in 159 792 kronor i obetalda skatter av föreningen. Dalkurds ordförande menar dock att alla skulder har betalats.

Dessutom har inkassobolaget Marginalen begärt att Dalkurd ska avhysas från en lokal i Borlänge på grund av en hyresskuld på 13 878 kronor till Stora Tunabyggen.

Dalkurds ordförande, Ramazan Kizil, säger att alla skulder har betalats. När P4 Dalarna påpekar att det enligt Kronofogden inte är så, så säger Ramazan Kizil att det låter konstigt och att han ska kolla detta.

- Vi har inga problem med betalningar, säger han.

Enligt Kronofogden så har klubben totalt betalat in över 1,1 miljoner kronor för sent.

Kronoinspektör Göran Appelgren vid Kronofogden i Falun säger att det är ovanligt att idrottsföreningar har skatteskulder.

- Jag tror inte att idrottsföreningar i allmänhet på något sätt är överrepresenterade bland våra gäldenärer, utan i allmänhet så vill jag påstå att ideella föreningar sköter sig bra, menar han.

Trots skatte- och hyresskulder så har fotbollsföreningen Dalkurd från Borlänge satt upp ett tydligt mål, nämligen att man ska fortsätta avancera i fotbollsserierna. Och då finns bara ett avancemang kvar, nämligen till högsta serien Allsvenskan.