Alvesta

Moderatpolitiker i Alvesta utsatt för hot

6:00 min

Oppositionsrådet i Alvesta Thomas Johnsson (M) har fått ta emot mängder med hot. Detta efter att han i en insändare försvarat Grönkullaskolan och hävdat att det sprids falsk information om vad som hänt på skolan.

– Jag har under den senaste helgen fått ett hundratal hot och kränkningar till mig, min familj och mitt företag via telefon, mejl och sms, säger Thomas Johnsson (M).

Hur mår du av det här?

– Som politiker får man ju faktiskt vara beredd på att man är lite utsatt i olika sammanhang, men det här är ju inte av det vanliga slaget, det handlar inte om politik utan om något annat. Och som politiker berörs man faktiskt ganska ordentligt av det.

Det var i förra veckan som Thomas Johnsson skrev en insändare i tidningen där han bland annat menar att Grönkullaskolan fått oförtjänt dåligt rykte och att det sprids falska påståenden om Alvestas skolor på sociala medier.

Bakgrunden är bland annat en anmälan om våldtäkt mot barn på Grönkullaskolans område som nu utreds av polisen.

Efter detta har Thomas Johnsson fått ta emot mängder med hot och kränkningar, även hans familj och företag har drabbats.

Inför kommunfullmäktigemötet i Alvesta i går kväll uppmanades också allmänheten via en Facebookgrupp, startad av en Sverigedemokrat, att komma och protestera mot den, som han kallar det, "nedtystning och förnekelse" som pågår. Och därför bevakades mötet också av polis. Men mötet ska ha varit relativt lugnt.

Har du polisanmält hoten mot dig?

– Ja, vi ska ju som politiker inte utsättas för den här typen av angrepp och förtal. Och polisen tar detta på absolut största allvar. Jag anmälde det på inrådan av mitt parti och kommunens säkerhetschef. Polisen har startat en utredning och går igenom allt nu, säger Thomas Johnsson (M).

Det har varit en turbulent tid på Grönkullaskolan. Hör mer här.