Just nu
  • Dom efter påskupploppen i Örebro

Skolorna i Holm och Slättåkra läggs ned

1:04 min

Nu är det klart att barn-och ungdomsnämnden fattat beslut om att avveckla verksamheten på Holms skola och Slättåkraskolan.

Under förmiddagen när ärendena om skolorna på Holm och Slättåkra behandlades på dagens sammanträde så tog barn- och ungdomsnämnden beslut om att avveckla fortsatt skolverksamhet på båda orterna.

Slättåkraeleverna föreslås flytta till Valhallaskolan i Oskarström eller Kvibilleskolan och Holms elever till Sofiebergsskolan från nästa läsår, det säger Tove Bergman, ordförande i nämnden.

–Det man vinner är att de kommer till en större skola där man har bättre tillgång till specialsalar. Man kommer ha enklare att få tillgång till skolbibliotek. Det finns skolsköterskor närvarande i större utsträckning än vad det gör på de små skolorna.

Sista ordet är inte sagt än eftersom alla beslut som handlar om avveckling av skolor måste också tas upp i kommunfullmäktige.

Centerpartiet skickade direkt efter beslutet ut ett pressmeddelande där man är skarpt kritisk mot barn- och ungdomsnämndens beslut.

Kommunrådet Henrik Oretorp säger till P4 Halland att han inte har gett upp utan tänker jobba för att det blir ett annat beslut i kommunfullmäktige.

Båda nedläggningsbesluten togs med nämndmajoritet: Omröstningen om Slättåkraskolan slutade 10-3 för nedläggning. (C), (V) och (SD) ville behålla skolan. Omröstningen om Holms byskola slutade 8-5. (MP), (C), (V) och (SD) röstade för att behålla skolan.