Studenter blir utan praktik – polisen har för mycket att göra

1:06 min

Den höga arbetsbelastningen på polisen just nu, bland annat på grund av flyktingsituationen, påverkar nu även polisutbildningarna. Polisstudenterna på Linnéuniversitetet blir nämligen utan praktik.

Informationen om att Polisstudenterna vid Linnéuniversitetet blir utan praktik om några veckor kom i tisdags.

– Det är väldigt synd tycker vi. Det är ett sätt att förankra våra kunskaper och se hur det fungerar ute i myndigheten jämfört med här på skolan", säger Benjamin Sjöberg, student och utbildningsansvarig för polisstudenterna i Växjö

 Vad har ni fått för reaktioner från övriga studenter?

– De är besvikna först och främst, sedan saknar vi förståelse för varför egentligen, men vi har fått reda på att det är beslut som har tagits på nationell nivå så vi får väl följa det, säger Benjamin Sjöberg.

Många av länets poliser arbetar nu med att bevaka flyktingsituationen, bland annat i Malmö, och det är den höga arbetsbelastningen som gör att studenterna inte kommer bli utan den viktiga praktikveckan vecka 50.

Det säger Betty Rohdin som är chef på polisutbildningen i Växjö.

– Vi vet ju om att om det ska bli meningsfulla fältstudier så måste det finnas engagerade och ansvariga poliser som tar hand om våra studenter och som vi vet så jobbar många i Malmö och andra delar av landet och kanske inte är på plats där de är stationerade normalt sett.

– Det är väl högst begripligt, säger Betty Rohdin.