Tackar Radiosporten för att friidrotten fått extra stöd

Efter friidrotts-VM slog friidrottslandslagets naprapat Tommy Eriksson larm i Radiosporten om att det inte finns några pengar för att förebygga skador. Nu har det ekonomiska stödet kommit.

– Nu har man prioriterat upp detta. Jag tackar Radiosporten för att det här kommit fram, säger Eriksson i en intervju med Expressen TV. 

Skadorna har avlöst varandra inom svensk friidrott. Några som drabbats är Irene Ekelund, Susanna Kallur, Emma Green, Ebba Jungmark, Meraf Bahta, Sofi Flink, Mustafa Mohamed, Abeba Aregawi, Andreas Almgren, Michel Tornéus, Kim Amb och Charlotta Fougberg. Ja, listan är väldigt långt.

Efter VM i Peking i augusti pratade Radiosportens reporter Bengt Skött med landslagets naprapat Tommy Eriksson. Han var bekymrad.

– Det är det som är det tragiska… Vi har ju inga pengar i svensk friidrott. Det vet vi ju… -Sedan 2012 har svensk friidrott inte kunnat ge tillräckliga resurser åt att förebygga skador. Det är först när det är OS-år som vi får lite extra ekonomiska resurser från SOK, säger Tommy Eriksson.

Hör hela intervjun här

Han berättar att gensvaret inte kom direkt efter intervjun.

– Jag fick kritik för att jag var så negativ. Men jag var bara ärlig, säger han till Expressen TV.

Och nu har pengarna kommit från SOK.

– Nu har det kommit extra resurser från SOK, och friidrotten själv försöker se vad vi kan skrapa ihop. Nu har vi kunnat haft läger med SOK där vi gått igenom de aktiva och lagt upp planer för alla. SOK och Karin Torneklint har skapat möjligheter som gör att vi har en jättefin plan att jobba efter. Det ser jätteljust ut till Rio, säger Tommy Eriksson och fortsätter:

– Nu kan vi följa de aktiva under läger och de stora tävlingarna. Förhoppningsvis kommer de mycket väl förberedda till Rio.