Norrköping

Anhållen för mord släpps - inte längre misstänkt

0:56 min

Den man som suttit anhållen misstänkt för mord och mordförsök i Norrköping igår natt har nu släppts. Enligt åklagaren är han inte längre misstänkt för brott.

Det var under natten till torsdagen som två män, 24 och 27 år gamla, hittades svårt skadade i centrala Norrköping. Båda ska enligt polisen ha fått sina skador av någon typ av stickvapen.

De båda männen fördes i ambulans till Vrinnevisjukhuset, där den yngre mannen av dem senare avled. Den andre opererades akut och i den senaste bulletinen från sjukhuset uppges hans tillstånd nu vara allvarligt, men stabilt.

Beskedet om att en man gripits misstänkt för de båda dåden kom på en pressträff i polishuset i Norrköping vid lunchtid igår.

Chefsåklagare Torsten Angervåg sa att mannen gripits i en lägenhet i närheten av platserna där de båda skadade männen hittats och att det var vittnesuppgifter som lett polisen dit.

Han sa också att mannen blivit anhållen på den lägre misstankegraden, skäligen misstänkt.

Sedan dess har utredningen fortsatt och strax innan lunch idag meddelade chefsåklagare Torsten Angervåg att mannen har frigetts.

Enligt Angervåg har mannens uppgifter nu kontrollerats och följts upp genom förhör. Och ihop med det som framkommit i den kriminaltekniska undersökningen gör detta att han inte längre är misstänkt för något brott.

Någon annan misstänkt finns inte i nuläget. Enligt Torsten Angervåg fortsätter nu utredningen bland annat med förhör av ytterligare vittnen som bedöms ha gjort viktiga iakttagelser, som kan sättas i samband med brotten