HANDBOLL

Knapp svensk förlust mot Norge

1:45 min

Anna-Maria Johansson som till vardags spelar i Skövde HF var i toppform när Sverige förlorade med uddamålet mot Norge i fyrnationsturneringen i Lillehammer, matchen slutade 27-28.

Sverige var ute efter revansch efter storförlusten mot Ryssland i lördags. Och det var nära att svenskorna skulle fått avsluta turneringen med en seger mot hemmanationen Norge.

Sverige ledde med uddamålet i halvtid, men i den andra halvleken knappade Norge – med Heidi Løke och Stine Oftedal i spetsen – in på Sverige och vände tillslut matchen.

Trots förlusten var förbundskapten Thomas Sivertsson nöjd med Sveriges insats.

– Här möter vi Europamästarna på deras hemmaplan och kan lika väl ha vunnit. Vi växte igenom turneringen, vi hade en tuff drabbning i går och pratade mycket och tänkte till och så spelar vi så här dagen efter det är fantastiskt bra, säger han.

Anna-Maria Johansson gjorde flest mål i det svenska laget med sina sex fullträffar.

– Norge är ju sannolikt en av dem som slåss om VM-guldet och jag tycker att det är jättebra att vi fått flera matcher med så tufft motstånd innan VM. Vi har ett bra lag med fantastisk sammanhållning så jag tror på oss jättemycket, säger 33-åringen.

Sverige inleder VM mot Angola den 5 december.


MATCHFAKTA

Norge-Sverige 28-27 (15-16)

Norge: Heidi Löke 6, Stine Bredal Oftedal 6, Nora Mörk 4 (1 straff), Stine Skogrand 2, Amanda Kurtovic 2, Camiklla Herrem 2, Linn Jörum Sulland 2 (2), Veronica Kristiansen 1, Pernille Wibe 1, Sanna Solberg 1, Maria Tomac 1.

Sverige: Anna-Maria Johansson 6, Isabelle Gulldén 5, Jenny Alm 5, Nathalie Hagman 3, Linn Blohm 2, Emma Hawia 2, Sabina Jacobsen 1, Louise Sand 1, Marie Wall 1, Johanna Ahlm 1.