Andrea gör egen hudvård

3:31 min

Sedan tolv år tillbaks satsar Andrea Endres på egentillverkad hudvård. Nu lär hon andra om hur man kan få koll på sina produkter. 

För tolv år sedan upptäckte Andrea Endres att det fanns ingredienser i de hudvårdsprodukter hon köpte som inte var så välgörande för hennes hud. Hon lärde sig att tillverka egna produkter. Numer är hon utbildad ekologisk hudvårdsterapeut och håller i olika workshops. Andrea menar att mycket av det man kan använda finns hemma i skafferiet. 

– Bakpulver kan man ha för att rena sina tänder och även för att få bort finnar i ansiktet. Man rubbar PH-värdet i huden. Jag tycker man ska vara försiktig med bakpulver, säger Andrea Endres. 

– Honung är läkande, det är fint att ha som ansiktsmask, det funkar för alla hudtyper 

Du är ju ekologisk hudvårdsterapeut - vad menas med det? 

– Ekologi är ju samspelet mellan natur, djur och människa. Jag jobbar med hänsyn till miljön, vad kommer det ifrån och vad gör det mot huden, säger Andrea Endres. 

Vad är det oftast du tipsar om?

– Sluta använd köpta produkter, gör det hemma. Jag vill dela med mig av min kunskap, jag vill att alla har råd. Kokosolja, sesamolja, då gör man en oljerengöring, man fuktar ansiktet, smörjer in med olja och sen tar man en ansiktssvamp eller mjuk handduk och torkar av, säger Andrea Endres.