Andreas Moe live på Musikplatsen

Musikplats Stockholm gästas av Andreas Moe - för några år sedan känd som rösten bakom Avicii. Nu är Andreas ute med första soloplattan som skapades långt ute på den brittiska landsbygden.

Andreas Moe är killen från Skogås som pluggade musik och som senare började skriva låtar till andra. Avicii hörde av sig efter att ha hört en av Andreas demoinspelningar och ville ha med hans röst på en av produktionerna som var på gång. Ett tag senare kunde hela världen höra Andreas Moes sång i låten Fade Into Darkness, som blev en superhit 2011.

- Det var en kul grej. Men egentligen håller jag inte alls på med den typen av musik. Jag är mer singer/songwriter, sade Andreas Moe i en intervju för Musikplats Stockholm 2014.

I fjol kom Andreas Moes första EP och i oktober i år släpptes debutalbumet Before The Rumble Comes. Med på skivan finns låten Frozen River som är en av höstens mest spelade i P4.

Men att hitta den rätta miljön för skapandet av musik är inte alltid självklart. Andreas Moe sökte och det som till slut gav den rätta känslan var att klippa kontakten med alla störande element. Albumet har till största del spelats in långt från det intensiva stadsliv som han är van vid, nämligen i Devon långt ute på den brittiska landsbygden.

- För mig var det en idealisk plats att spela in en skiva på. Verkligen ute på vischan utan mottagning på telefonen, och i stort sett bara får och kor att umgås med. Fokus var på musiken och den brittiska landsortsmiljön stod för inspirationen, förklarade Andreas Moe i ett pressmeddelande inför att skivan skulle släppas.

Den 4 december är Andreas Moe gäst på Musikplats Stockholm då han gör Frozen River och andra låtar från sitt nya album. Den direktsända spelningen startar klockan 12.30 i Radiohuset (Oxenstiernsgatan 20, Stockholm) och det är fritt inträde!

Mer om Musikplats Stockholm hittar du här