Vad tycker du?

Är det dags för Nordegren & Epstein att lämna plats åt P3-kollegor?

7:30 min

I fredags meddelade programmet Relationsradion i P3 att Thomas Nordegren och Louise Epstein borde lämna plats i P1 för yngre krafter.

Men Louise Epstein undrar om ungdom är en garanti för kvalitet? Och vad är det kritikerna menar att Nordegren & Epstein inte klarar av?

Relationsradions Jonatan Unge och Farah Erichsén medverkar för att utveckla sina synpunkter.


Tycker du Thomas och Louise börjar bli för gamla?


Så här reagerade lyssnarna på vår Facebooksida:

Leif Byqvist Nämenvaff..... har vi inte klargjort det här en gång för alla? Efter min död! 

 

Lena Linder Då byter man även ut sina lyssnare! Det är ju underbart att få lyssna på så erfarna journalister som ni.

Åsa Evertsdotter Erfarenhet är ordet som avgör.

 

Olle Dahl Tjejen som satt i Malmöstudion lyssnade aldrig på P1 - men trodde sig lämplig att ta sig över tröskeln. Nej tack!

 

Jonas Claesson Åldersfascismen är ett otyg.... De är bara avundsjuka, eftersom de inte klarar att fokusera mer än 1,5 minuter i taget.

 

Christina Haleen Ni skall absolut inte försvinna. I så fall behöver jag inte lyssna längre.

 

Anna Kicküth Haha, åldersföraktet tycks vara ömsesidigt, grundat på kommentarerna i den här tråden. Stämma in i "We shall overcome?" Gillar er T och L

 

Anna Ståbi De två personerna ni bjudit in som ville jobba på P1 var ju inte tillräckligt kvalificerade för jobbet, men det fattade de inte... Lite pinsamt. Jag blev generad när jag hörde deras resonemang. ”Jag vill ha jobbet för att få bättre status". Ja okej. Men hur vore det att skaffa sig en hjärna och litet bildning istället för att konsumera skitkulturen som de företräder! Snus är snus fast än i gyllene dosor. Skräpet har vi mer än nog av. Låt den inte invadera P1 också.

 

Barbara Lindberg NEJ, jag vill absolut inte att Nordegren & Epstein i P1 ska bytas ut. Och framför allt inte av några yngre krafter från P3. Jag har inte lyssnat på P3 av eget val på säkert 30 år ( jag är 55) och har ingen som helst lust att börja lyssna på den typen av radiopratare. Älskar era prator med alla skämt, ironi, udda frågor m.m. Skrattar för mig själv då jag hör er munhuggas och diskutera hit och dit. Älskar det intelligenta samtalet!

 

Barbara Lindberg Det kan vara så att de är flamsiga och tramsiga för att det är någon annan som ställer frågorna och håller i programmet, d v s de har inte den kontroll som de är vana vid. Eller så är de så där flamsiga för att det är den allmänna jargongen i program som huvudsakligen vänder sig till yngre lyssnare. Undantaget är väl Annika Lantz program på fredagarna som också är minst sagt flamsigt, fånigt och tramsigt. Men så är det också ett signum just för hennes program enligt min åsikt.

 

Stig Grasser Korrekt Barbara. Annika Lanz har jag tröttnat på för längesedan! Men det tycks snarare vara regel än undantag att 'programledarna' idag skall vara just flamsiga då tycks tro att det går hem i stugorna! Många är direkt pinsamma och jag tror inte att de får några större lyssnar/tittarskaror på det sättet.

Stig Grasser Jag lyssnar endast på P1 ... och jag är 70 år till sommaren... Sedan tänkte jag, när jag lyssnade på de två ljushuvudena från P3 som blev intervjuade; varför skall alltid radiofolk, när de intervjuas, vara så himla flamsiga. Är de nervösa eller vad...

 

Inger Styrbjörn Det var det dummaste jag hört på länge! Åldersrasismen kan vara kvar i P3. Ni är ju inte ens gamla, bara jättebra!

 

Margareta Säll Nej, snälla! Ingen lekstuga i P1, tack!! 
Snart finns inget seriöst att lyssna till i "gammelradion", så stanna kvar och gör det ni gör!

 

Conny Viklund Men P3 kan väl hålla sig till sin kanal och hålla tyst om andra kanaler. Fördummande radio som det tramspellarna på P3 ägnar sig åt har ingen plats i P1.

 

Agneta Wesslén Jag gillar ert program. Jag gillar inte P3:s programledare som pratar i mun på varandra och skrattar sig igenom programmet.

Margareta Jansson Om det vore så att de skrattade, de gapflabbar!

 

Kristina Ekmark Jösses!! Även om det kanske var ett skämtsamt och ironiskt inslag. Jonathan !! Skaffa dig ett annat jobb utanför radiohuset och bli vuxen!! Ge mig kraft. Thomas och Louise ska vara kvar!
Ok, igår var jag en gnällig surtant. Men faktum är att det blev absolut för mycket i går. Det var kanske tänkt som ett skojigt inslag men ... Nej!! 
När vår värld ser ut som den gör och människor kämpar för sin tillvaro runt om oss. Och kanske även vi själva till viss del när klyftorna ökar.
Nej, att gnälla på det sättet fick mig att sätta både kaffe och annat i halsen. 
Därmed inte sagt att det ibland kanske skulle vara bra om vissa "jätteproppenorvarpersoner" flyttade på sig. Eller kanske snarare insåg att de vuxit fast på sin post.

 

Kicki Kicki Östlund Hej, Jag lyssnade i bilradion på er dialog med P3 som gäster och höll på att köra av vägen! NEEEJ! Inte ännu mer glättigt svammelsexprat på ytterligare en kanal! Jag får spader på den jargongen, om detta ska vara det enda valet för oss lyssnare, då är jag hellre utan radio. Det handlar inte om ålder. Det handlar om olika sätt att närma sig de ämnen man pratar om. Vi får allt detta sexprat nerkört i halsen, det kan vara skönt att få en paus från detta någon gång ibland.

 

Karin Bengtsson Låt oss behålla er !! Vad är det för fel på erfarenhet och kompetens? Yngre krafter platsar säkert men i andra sammanhang. Vi lyssnar med glädje efter 15 i P1

 

Jon Eriksson Snälla ge inte plats till yngre krafter. Tänker direkt på P3 och får rysningar! Tack för ett bra program 

 

Elna Baltsén Jag hoppas verkligen att detta inte händer, jag tycker verkligen om att lyssna på er på eftermiddagarna!

 

Åsa Evertsdotter Släpp för guds skull inte in de där flamsiga P3-människorna i P1. Det är tillräckligt många okunniga som redan nästlat sig in.

 

Leif Byqvist Hellre åldersradikalism än youngster-konservatism och -fördomar...  Vi "åldringar" klarar det mesta vilket ungdomarna inte tror! Nordegren & Epstein i P1 klarar allt... 

 

Bo G Johansson Thomas och Du är de bästa programledarna i P1, ett program som jag lyssnat sen urminnes tider. Faktiskt är detta programmet snart det enda som går att lyssna på i P1. Jag älskar er Smiley heart

 

Inger Boström Vilket idiotiskt förslag! Det är alldeles utmärkt som det är, tack! Det är illa nog när någon av er är borta!

 

Barbro Lindberg Fniss och flams med stil måste vi ha i P1. Släpp inte in P3.

 

Pia Lindholm Ni är fantastiska!!!! Jag vill ha er kvar! P3 är till för yngre med allt vad det innebär.

 

Anette Andreasson Hörde inslaget med Unge från P3. Hoppas han lyssnar på inslaget, där finns förklaringen till varför han är kvar på P3. (är han verkligen 40??) Jag vill ha P1 kvar utan musik och flåshurtiga röster. Program med äkta research och reflektion.  P3 dokumentär är ett lysande undantag dock. Och Thomas är inte lika grinig längre

 

Lily Valley Nej! De där P3-personerna får inte representera en yngre generation! Nordegren och Epstein ni är bäst! /En 80-talist.

 

Louise Uddenberg Ni tar upp viktiga frågor på ett seriöst och samtidigt ibland lättsamt sätt. Intressant och nöjsamt. Fram för mera vuxenhet och mindre trams i public service. De två självgoda P3 personerna demonstrerade själva sin mognadsnivå, oavsett ålder.

 

Thomas Grunselius Åldersföraktet har nått ny gränser. Vad betyder erfarenhet i dag? Unga människor får gärna gå på sina minor men de bör få göra det under överseende av en klok, erfaren människa. Det räcker att se alla unga regeringsledamöter och deras tillkortakommanden; undra på att det svajar i Rosenbad............

 

Christina Haleen Det räcker med alla ungdomar i regeringen. Hur blev det?

 

Lennart Ekstrand Hej! Finns det inte tillräckligt med program för de unga lyssnarna??Jag håller med Lena Linder att då slutar iallafall jag att lyssna på efter 3. Ni är underbara att lyssna på och jag tycker synd om mannen på P3 som tyckte han var överårig vid 40. Själv är jag över 70 och jobbar med tjugoåringar på en biograf och ingen av dom lyssnar på P1 men för övrigt är det inga åldersbarriärer . Jag hoppas att ni två håller på med ert program många år framåt.

 

Eva Ström Skönt i Frankrike och Italien, Tyskland och GB, helt OK att vara över 20, till och med 50, 60, 70!

 

Freddan Olsson Hade jag bara en Tidsmaskin skulle jag skicka dessa ungdomar en så där 30 - 40 år framåt i tiden och intervjua dem om "Läget?".... 

 

Stig Grasser Hej. Har ni någon uppfattning om hur många lyssnare ni har? Har jag förstått det hela korrekt är jag inte den ende lyssnaren... 

 

Barbro Thörn Nog måste väl en enda kanal få vara ifred för tramset! Den där som tycker synd om sig själv får väl skaffa ett annat jobb...

 

Marie Benneholt P3? Varför skulle jag lyssna på den kanalen? Jag vill ha intelligenta program 

 

Erica Ahnfeldt Fortsätt som ni är, yngre förmågor får komma på andra koncept, alla får plats i etern. Tack!

 

Johanna Parikka Altenstedt Tack för att ni tog upp danska EU-undantagsvalet. Ni skulle faktiskt kunna profilera er som de enda på SR som raskt analyserar vad som sker i Nordiska länder, det verkar ju inte vara lika intressant som Venezuela eller Israel inom Public Service. En liten detalj: har för mig att danska kronan är bunden till Euro, så det är nog inte ngt undantag. Dansk euro heter bara Dkr. Få vet det (även i DK)

 

Eva Nilsson Ni duger mer än väl för uppdraget och varför ändra ett vinnande koncept? Häng i, så hänger jag på!

 

Kerstin Darnhede Stå på er Louise och Thomas! Ni behövs! Ni är verkligen inte för gamla!

 

Britten Berggren Nordegren & Epstein är kvalificerade och trevliga att lyssna på. Jag lyssnar så ofta jag kan, men kommer dessa pladdrande ungdomar från P3 stänger jag av radion. Men kanske det var ett skämt....

 

Maj Hughes Det finns mogna och omogna människor i alla åldrar: just nu 1540 hörs några av dem...

 

Sebastian Johansson Ni är oslagbara. Älskar Tomas kärvhet. Satir och äppelkäckhet kan p3 fortsätta med.

 

Gunlög Eiderbrant Hör aldrig på P3, och de pladdrande och fnissande personerna därifrån idag gjorde mig inte det minsta nyfiken på den kanalen.

 

Freddan Olsson 'Relationsradion i P3" bör dra något gammalt över sig och fundera lite mer kring hur man funderar.... 

Ännu ett utslag av s.k. "Ungdoms-Fascism" enligt principen "Vi kan allt men Vet Intet!" 

 

Freddan Olsson De enda ungdomprogram jag kan tänka mig är 10iTopp med Carl-Eivar eller Radio Nord med Britt Wagner på Östersjön. Punkt.

 

Tora Eliasson Men stanna kvar för Guds skull....ett av de bästa programmen med bra innehåll utan pladder !!!

 

Leif Byqvist Positivt "pladder" Smiley grin

 

Staffan Svensson Från min twitter Bra Ordvitsar: "Ibland är det bra att vara ung och vacker. Men, oftast är det bättre att vara gammal och ful."

 

Lena Hammar Men Louise o Tomas måste få vara kvarVad är detta för trams!!!! Åldersdiskriminering!!!

 

Barbro Hamnebo Ni är bäst, sluta inte på länge!

 

Eva Ström P3, är ju för ungdomar.

 

Nils Kihlberg Stopp! Inga infiltratörer från P3 och P4
göre sig besvar att ta över P1

 

Anita Harberg Gustafsson Även jag instämmer helt och fullt med Tora!!!

 

Anna Ståbi Va??!!! Byta ut Louise o Thomas!?? Är ni galna!!

 

Lena Kellerman Ungdom är garanterat inte en garanti för kvalitet...snarare ofta tvärtom...

 

Lasse Henriksen Slutar ni så slänger jag min radio. 

 

Clara Witthoff Rör inte mitt favoritprogram!

 

Birgitta Ramberg RÖR INTE mina P1 vänner Thomas och Louise.......

 

Christer Aronsson Snälla stanna i P3 ! Där kan man prata hur mycket som helst utan att säga nånting.

Anna Ståbi De yngre radiopratarna bara tramsar.

 

Agneta Fridhammar Instämmer helhjärtat med Tora!

 

Fredrik Oskarsson Blir helt ställd när 28-åringen från P3 som vill ta över ert program vill ha mer Kim Kardashian. Det är ju något man översköls med överallt. Kom med seriösa förslag. Unge som definierar allt utifrån ålder.....märkligt. Kan ni inte få dom att seriöst berätta vad dom vill med att vara i P1? Tråkigt att det bara blev trams.

 

Monica Tenberg Klart ni ska vara kvar.... Färdigsnackat...