Jonna Jinton har byggt sitt personliga varumärke

2:43 min

Syns du inte så finns du inte, att bygga sitt egna personliga varumärke blir allt viktigare om du har ett yrke där konkurrensen är stor. Fotografen, konstnären och bloggerskan Jonna Jinton är ett exempel på någon som byggt sitt varumärke framgångsrikt. 

Jackie Kothbauer är personlig varumärkesexpert och författare till tre böcker om konsten att bygga ett personligt varumärke. 

Varför är det viktigt att bygga sitt personliga varumärke?

– Ofta är det förknippat med yrken där konkurrensen är stor. Till exempel personer som vill jobba som programledare inom media, konstnärer eller bloggare. Vill du bli framgångsrik där är det viktigt att bygga sitt varumärke.

Om vi använder Jonna Jinton som ett exempel, vad har hon gjort för att lyckas?

– Hon är ett jättebra exempel på någon som kommer som en mottrend.
I takt med att vi får allt mer mjukporr på Instagram och dokusåpor som Paradise Hotell är populära så föds en längtan efter motsatsen. Vi börjar älskar hembakat bröd, egenstoppad korv och hemmabryggt öl etc.
Om jag skulle försöka förstå varför hon är så populär just nu så är det precis just det. Längtan efter det äkta, oskuldsfulla, sagolika och naturliga, hon passar in perfekt där.

Om jag vill bygga mitt varumärke, vad skall jag tänka på?

– Det viktigaste är att du hittar din grej, att vara så personlig som du bara kan vara. Sedan gäller det att använda din personlighet. Att allt du gör är ett uttryck som avspeglar din personlighet.