Nobelpristagare fick träffa idolerna Sundin och Salming

6:23 min

Det är Nobelvecka i Stockholm, och en av årets pristagare, kanadensare och fysikpristagaren Arthur McDonald, 72, har fått träffa sina två stora idoler under sin vistelse i Sverige – Mats Sundin och Börje Salming.

Frågan är vad som smäller högst för Arthur McDonald - Nobelfesten på torsdag eller det han var med om igår och i förrgår på Kanadas ambassad - att få träffa mats Sundin och Börje Salming. Han älskar nämligen hockey, och Toronto Maple Leafs.

Lena Nordlund från Vetenskapsradion fick följa med när han träffade sina hjältar från laget som han gillat mycket längre än Mats Sundin har levat. Men Sundin är den stora idolen.

– Mats var hjärtat och själen i klubben. Den största lagkaptenen genom tiderna, säger McDonald.

Sundin var glad över att träffa McDonald och säger så här om berömmet:

– Väldigt smickrande och förvånande. Men i Sverige måste man ha förståelse för hur viktig hockey är i Kanada. Det är en institution där, säger Sundin.

McDonald fick även chansen att träffa Börje Salming. De två började genast prata om hur Torontos lag idag ser ut, och McDonald hyllar Salming.

– Jag kommer ihåg Börje som en stabil försvarare. Han var alltid på rätt position och hade fysiken och ett bra skott från blå linjen, säger McDonald.

Lyssna på mötena i inslaget här ovan