Fredag i P4 Kristianstad med Conny

Levande Girl Power musik i din radio

2:54 min

I veckan avslutades projektet Gipomusic, ett jämställdhetsprojekt i Lunds kommun. 17-åriga Shani Elbaz från Åhus är en av deltagarna i projektet. Du hörde henne spela och sjunga i Fredag med Conny. 

Gipomusic står för Girl Power Music. Tanken är att ge unga musikintresserade tjejer stöd och inspiration för att stärka deras självkänsla, genom att vägleda dem i att skriva texter till sina låtar.

Shani tycker träffarna har betytt väldigt mycket och att hon har fått lära sig att uttrycka sig själv. Kunna prata ut om ämnen och saker och att det känns väldigt skönt att det bara varit tjejer i gruppen. För då behöver man inte vara rädd för att någon ska döma en.

– Det har verkligen hjälpt att det bara har varit tjejer, tycker jag.

Tjejerna har träffats två gånger i veckan, så de har lärt känna varandra ganska bra, berättar Shani. De har gjort olika skrivövningar, där de bara fick skriva av sig. Sedan fick de läsa upp sina texter för att se om det var något de kunde använda.

– Jag är inte lika rädd när jag står på scen och jag har fått lära mig hur det går till i verkligheten och inte bara i skolan,