Fotbollsfest för ensamkommande flyktingbarn

3:14 min

Inomhuscupen för ensamkommande flyktingbarn gick av stapeln under söndagen i Emmaboda sporthall. Laget från Ronneby vann finalen mot Rimshult med 4-3. 

Den 13 december är av tradition Lucians dag och i Sverige firar vi det med Luciatåg runt om i landet. I Emmaboda sporthall var det dock något helt annat som var i fokus denna dag. 

Fotbollsturneringen för ensamkommande flyktingbarn gick av stapeln under söndagen och lag från hela södra Småland hade letat sig till Emmaboda sporthall. Turneringen som skapades för åtta år sedan av Woriya Dodkanlou har blivit till en höjdpunkt för många av barnen. Två som verkligen njöt av dagen var spelarna Firouz Jaffari och Khaliil Hassan. 

– Det är roligt och man får träffa många personer som kanske har upplevt samma saker som oss. 

Turneringens fader Woriya Dodkanlou var också inne på samma spår, att syftet med dagen är att utbyta erfarenheter, språkkunskaper men framförallt ha roligt. 

– I fotboll är det kanske inte så roligt att förlora men idag så betyder inte själva tävlandet så mycket. Fokus är på att ha roligt. 

Efter en heldag i Emmaboda sporthall med massor av glädje, kärlek och entusiasm så var inte fotboll bara en sport helt plötsligt. Det var så mycket mer och att så små saker kan göra så stor skillnad på människor kändes helt fantastiskt.