Bra skytte gav IFK segern mot Edsbyn

1:26 min

Flera välplacerade skott bidrog till att IFK Vänersborg vann mot Edsbyn med 7-4 (2-2). Därmed fick IFK revansch för förlusten i onsdags.

– Segern betyder jättemycket. Att vi vet att vi kan klara det även om det är motigt med skador och grejer. Att vi går ut och bestämmer oss, säger IFK-spelaren Joakim Johansson, som stod för matchens mål.

– Jag tycker vi gör en riktigt bra krigarinsats från start. Det är vår borg och här är det ingen som kommer hit gratis och vinner i alla fall, säger han.

Men det var Edsbyn som började matchen bäst och som hade det klart största bollinnehavet.

Det i en match som inledningsvis hade en del att önska vad gäller underhållningsvärdet.

Edsbyn kunde också ta ledningen i den 34:e minuten och då blev det helt plötsligt en annan matchbild – mer målchanser och mer mål.

Edsbyn utökade också ledningen genom Jonas Edling som tog tillvara på en målvaktsretur.

Men IFK Vänersborg kunde i slutet av första halvlek, på två minuter, både reducera och kvittera.

– Det var viktigt. Det var skönt att vi trots 2-0-underläge kunde sätta två innan paus, säger Joakim Johansson till P4 Väst.

Johansson såg sedan till att Vänersborg tog ledningen på ett riktigt superskott. Från runt 30 meter klippte han till rätt upp i krysset.

Edsbyn kvitterade sedan på hörna innan IFK klev ifrån och avgjorde matchen. Bland annat tack vare att Christoffer Fagerström gjorde tre mål, däribland ett långskott.

Vänersborg hade helt klart ställt in siktet rätt och det gav två viktiga poäng.

Nu har laget exakt lika många poäng som Edsbyn igen – och samma målskillnad. 

Noterbart i matchen var också att bandyikonen Magnus "Kuben" Olsson gjorde sin 700:e match i Edsbyntröjan.