Norrköping

Ny skjutning på Stockholmsvägen

1:43 min

Sent igår kväll avlossades flera skott mot den byggnad i Norrköping där Hells Angels har sina lokaler. Det uppger nu polisen. 

Det var strax innan midnatt som flera skott avlossades mot den byggnad på Stockholmsvägen i Norrköping där det kriminella nätverket Hells Angels har sina lokaler.

Enligt polisen är det vittnen som sett en person avlossa flera skott mot några fönsterrutor och sedan hoppa in i en väntande bil. 

Det var först vid polisens presskonferens klockan 13 idag som uppgifterna om den nya skottlossningen presenterades.

Polisinspektör Anders Selevik säger att händelsen inträffade i närheten av den byggnad där den tidigare skottlossningen inträffade.

- Det är i anslutning till den tidigare skottlossningen, säger han. 

Händelsen han hänvisar till inträffade under natten till igår. Då ledde skottlossningen till en stor polisinsats där man även tog hjälp av nationella insatsstyrkan.

Sammanlagt greps 18 personer och 11 av dem sitter nu anhållna. Polisen hade knappt hunnit ta bort avspärrningarna efter första insatsen innan nästa skottlossning inträffade på samma plats. 

– Vi kan givetvis inte utesluta att det har med den tidigare händelsen att göra, säger Jan Staaf, utredningsledare vid polisen. 

Under de senaste veckorna har det skett flera grova brott och skottlossningar i Norrköping och för att se om det finns en koppling mellan de händelserna har nu polisen inlett en omfattande utredning, säger Jan Staaf.

– De brottstillfällena har varit väldigt många och om de har ett samband eller om det är isolerade händelse det får vi se.

Är det ett gängkrig som håller på att blossa upp i Norrköping?

– Det är svårt att dra några snabba slutsatser. Men oavsett om det handlar om ett gängkrig eller personliga konflikter är det olyckligt. Skjutvapen som avlossas i tätbebyggt område måste bekämpas och vi jobbar för fullt för att få bort de här vapnen.