Italien spelar Patti Smith mot terrorism

1:10 min

På onsdag kommer italienska radioapparater att fyllas med ljudet av Patti Smiths låt ”People have the power”.  Italiens större radiokanaler har beslutat att spela låten som en dedikation till Valeria Solesin, en ung italiensk kvinna som dog i samband med terroristattacken mot Bataclan i Paris.

Aktionens arrangör är journalisten Fabrizio Gatti som tidigare varit aktiv i flyktingfrågan.

– Det var en attack mot värderingarna hos en hel generation ungdomar i Europa, säger Fabrizio Gatti och berättar att låten "People have the power" på många sätt är en hymn för just ungdomen.

Låten framfördes också av bandet Eagles of Death Metal, som själva var med på Bataclan, när de återvände till Paris för att spela tillsammans med U2.

Fabrizio Gatti hoppas nu att radiokanaler jorden runt hänger på och påpekar att terrorismens syfte är att skrämma men att musiken är folkets sätt att finna stöd och slå tillbaka.

– Alla Valerias vänner och hennes pojkvän möttes upp och sjöng tillsammans för att minnas Valeria och de andra som förlorade sitt liv, säger Fabrizio Gatti och fortsätter med att fråga sig "om dem kan slå tillbaka mot våld och terrorism genom musik – varför inte vi?"