Nevs vd: Panda är trovärdigt

2:39 min

Nevs vd Mattias Bergman säger att han har svårt att kommentera vart Panda New Energys adress leder. Men han säger att företaget är trovärdigt.

Läs också: Miljardaffär leder till tom adress i Peking.

– Man får ju titta på personerna bakom och den dialog som har varit. Våra ägare, både med uppbackning av den kinesiska staten och staden, har fört en dialog med de här (Panda) under en ganska lång tid, granskat de och gör den bedömningen att de både har den finansiella styrkan bakom sig att betala de bilar de beställer och att realisera sin affärsplan, säger Nevs vd Mattias Bergman till P4 Väst.

Känner ni er säkra på den information som ni har fått från företaget?

– Ja. Ägaren till det här bolaget är en välrenommerad affärsman med bolag på börsen som har funnits under en längre tid. Det är en trovärdig person. Sedan måste man ha respekt för att det är ett bolag under uppbyggnad och att det inte är idag som du levererar bilar eller tjänster. Det är ett avtal som sträcker sig från nu och fram till 2020, med en gradvis upptrappning både från deras och vår sida.

Enligt Mattias Bergman är Panda ett nybildat bolag och det har bildats av en stark finansgrupp, och personer bakom den, som heter Hasun Asset.

Men Panda går inte att hitta på sin registrerade adress. Sveriges Radios Kinakorrespondent har besökt företagets adress där det inte finns något spår av företaget.

Vid porten på adressen får Ekot beskedet att det är ett logement för fabriksarbetare.