Robin Söderling lägger av

1:12 min

Robin Söderling har inte spelat en tennismatch på 4,5 år. Nu meddelar han att han avbryter alla försök på en comeback.

"Jag har insett att jag inte kommer att bli frisk nog att kunna spela tennis på den nivå jag kräver av mig själv", säger han.

Tennisstjärnan insjuknade i körtelfeber sommaren 2011, men insåg inte allvaret utan fortsatte att träna. Det innebar att han fick ett kraftigt överträningssyndrom.

"Jag har sedan dess brottats med att bli helt återställd från detta. Med sjukdomen har det varit omöjligt för mig att träna till hundra procent", säger han i ett pressmeddelande.

"Givetvis är detta ett mycket tråkigt beslut. Nu i efterhand kan jag känna att jag borde ha lyssnat bättre på min kropp och då kunnat undvika sjukdomen."

Söderling gick till final i Franska mästerskapen 2009 och 2010 och i slutet av 2010 nådde han sin främsta placering på världsrankingen, en fjärdeplats.

Den nu 31-årige Söderling vann tio turneringar och den sista, i Båstad 2011, blev också hans sista turnering i karriären.

"Även om min karriär som tennisspelare är över ser jag ljust på framtiden och mitt schema för de närmsta åren är redan fullspäckat", säger han.

Bland annat har han varit med och startat ett företag som tillverkar tennisbollar och annan tennisutrustning.


Robin Söderling

Född: 14 augusti 1984.

Familj: Frun Jenni, dottern Olivia 3 år.

Karriär: Blev professionell 2001, spelade 310 matcher, vann 170. Tog tio titlar, den främsta Mastersturneringen i Paris 2010. Var i final i Franska mästerskapen 2009 och 2010. Nådde fjårdeplatsen på världsrankningen i november 2010. Spelade sin sista match i Båstad 2011 då han vann finalen över David Ferrer.