Fem anhållna misstänkta för mord i Västervik

1:26 min

En man avled och ytterligare två skadades i samband med en knivskärning i Västervik natten till lördagen. Totalt har fem personer anhållits misstänkta för mord.

Vid midnatt natten till lördagen kom larm om att en man hade knivskurits i Västervik. När polis kom till platsen upptäcktes att ytterligare en man skadats. Senare under natten anträffades en tredje man som skadats i samband med händelsen. Enligt polisen talar det mesta för att alla tre utsatts för knivskärningar.

En av de skadade, en man i 40-årsåldern, avled på sjukhuset till följd av sina skador. De två skadade männen är i 20-årsåldern, en av dem har kunnat lämna sjukhuset medan den andra uppges vara lindrigt skadad och är inlagd på vårdavdelning vid sjukhuset i Västervik.

Strax innan klockan 02 greps tre personer misstänkta för mord och försök till mord. Det är en man i 20-årsåldern, en man i 25-årsåldern och en kvinna i 20-årsåldern. Vid lunchtid på lördagen meddelades att alla tre anhållits av åklagare. Strax efter klockan 17 under lördagen bekräftades från polisen att ytterligare två personer har anhållits.

– Det är fortfarande mycket som är oklart i det här ärendet. Man har kunnat hålla inledande förhör med de misstänkta och också en del vittnesförhör på platsen, sen kommer det genomföras en teknisk undersökning och under dagen kommer man hålla ytterligare förhör med de misstäntka och ytterligare vittnen, säger Maya Forstenius, informatör hos polisen.

P4 Kalmars reporter Annelie Frank var under dagen på plats vid den misstänkta mordplatsen i ett bostadsområde i centrala Västervik. Hon gav den här rapporten i nyhetssändningen 11.30.