Eksjö

Regementet i Eksjö nyanställer 75 rekryter

0:57 min

Ing 2 regementet anställer nu 75 av de 100 som precis genomfört den tre månader långa GMU:n. Ett led i att fylla personalkvoten.

Anledningen till att Ing 2 nu anställer 75 personer beror på att de inte uppfyllt de ramar som finns för hur många soldater som ska finnas anställda på regementet. Även förra året anställdes ungefär 80 rekryter och även nästa år kommer de behöva rekrytera mer personal.

 – Vi har anställt 75 av dom som har gjort Gmu på tre månader, dom får nu en provanställning, säger Maddelena Lago informationschef på Ing 2.

 De som fick en anställning nu är de sista som går direkt från Gmu till ett jobb. Nästa år ändrar man utbildningen så att den blir mer lik den gamla värnplikten. En utbildning som är 9 till 12 månader. Idag arbetar cirka 600 personer på Ing 2 men man kommer framåt att behöva anställa mer personal.  

 – Vi räknar med att ha 150 stycken rekryter nästa år varav 45 rycker in till sommaren och resterande i augusti. Sen har dom gemensam utbildning och blir klara till sommaren 2017, då kan dom först bli anställda, säger Maddelena Lago på regementet i Eksjö.