Parkeringshus på Arlanda utrymdes

Ett misstänkt föremål har hittats av skyddsvakter i ett parkeringshus på terminal 2 i Arlanda.

Vid halvniotiden på morgonen släppte polisen på avspärrningarna vid Arlanda flygplats. Det misstänkta föremål som polisen undersökt visade sig också vara ofarligt, säger polisens pressinformatör Kjell Lindgren till P4 Stockholm.

Föremålet låg i en papperskorg. Polisen spärrade av hela parkeringshuset och det gick  inte att ta sig in i på terminalen den vägen. Polisens bombrobot skickades strax efter klockan sex in i parkeringshuset för att undersöka föremålet.

– Bombroboten ska manipulera föremålet på något sätt är det tänkt men för att kunna göra det var vi tvungna att utöka avspärrningarna, sa Kjell Lindgren vid Stockholmspolisen till Ekot.

Även kontoren på våning 1 och 2 i terminalen spärrades av.

Bombroboten har vidrört föremålet och en bombhund har sniffat på det utan att reagera och till slut kunde polisen alltså häva avsärrningarna efter att man kunnat konstatera att det inte rörde sig om en bomb.

Orsaken att skyddsvakterna reagerade var att föremålet såg "konstigt" ut.

– Det är inslaget på ett speciellt sätt. Mer kan jag inte säga, men det är på ett annorlunda sätt som gör att man reagerar på det, sa Kenneth Knuts på Arlandapolisen till Expressen.

Ett stort antal flyg som avgår från terminal 2 men även från andra terminaler försenades på grund av polisens undersökningar.

Men strax före 9 på morgonen återupptogs trafiken.

Enligt Kjell Lindgren har polisen inte förbjudit några flyg från att lyfta. Beslutetet är flygplatsens.