Storfors pingisdamer siktar på SM-guld

5:38 min

Läget för Storfors BTK ser riktigt bra ut inför Pingisligan A, som drar igång nästa lördag. Laget har värvat Rachel Moret från Schweiz vilket ger Storforsdamerna en chans att nå ända till final den här gången, säger den assisterande tränaren Tomas Bergquist.

– Vi sticker inte under stol med att det är final som gäller. Och när vi ändå är i final, varför inte ta guld? säger Tomas Bergquist, som menar att Storforslaget har en unik position i år eftersom det har fem mycket jämna spelare.

Det som också gör Storfors BTK lite speciellt är att det endast består av utländska spelare. Tidigare har tränarnas döttrar spelat i laget, men sedan de lade av har spelarna hämtats utomlands.

– Genom kontakter har det spridit sig mer och mer, och vi har plockat spelar över i stort sett hela Europa. För oss är de inte bara spelare, vi vill att de ska passa in socialt och i stilen. Och vi har lyckats till 100 procent med de spelare som vi har fått hit. De är kanontjejer allihop.

Kanske kan den dåliga återväxten på hemmaplan bidra till att Tomas Bergquist ändå funderar på möjligheten att sluta med flaggan i topp.

Om det blir guld 2016, finns det något mer att hämta efter det?

– Nä, det gör det väl faktiskt inte. Då får en fundera på om en ska sluta på topp. Men nej, det är väl nästan slutmålet.