Full brand i Skellefteå

Det brinner i en byggnad på Sörböle i centrala Skellefteå där gatuköket Krysset och bensinstationen Gulf huserar. Boende i området uppmanas stänga fönster, dörrar och ventilation eftersom röken befaras vara giftig. 

Vid klockan 18.44. Byggnaden ligger precis vid E4:an och inrymmer gatuköket Krysset och bensinstationen Gulf.

– Det är en fullt utvecklad brand, säger polisens vakthavande befäl Dan Andersson till P4 Västerbotten. 

Rökutvecklingen är kraftig och röken befaras vara giftig. Polisen uppmanar människor att inte stanna till och titta på branden. 

– Kör bara förbi. Vi vet inte vad röken innehåller men det är en bensinstation som brinner så det kan inte vara nyttigt att dra i sig, säger Dan Andersson. 

Polisen har spärrat av i närområdet men E4:an är öppen för trafik. 

Boende i området, framför allt på östra sidan om E4:an dit det just nu blåser, uppmanas att hålla sig inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. 

– Möjligen är det elfel som ligger bakom men om det tvistar de lärde. Det lär ta ett par dagar innan vi får klarhet, säger Dan Andersson. 

Uppdatering 20.59: 

Två styrkor från räddningstjänsten arbetar med att bekämpa elden. 

– Insatsen inriktar sig på att begränsa branden så den inte sprider sig, säger räddningstjänstens insatsledare Peter Markstedt till TT.

Räddningstjänsten har fått ut bland annat gasoltuber ur byggnaden. Det ska inte finnas någon risk att branden når bensinstationens bränsletankar som ligger under jord. 

– Det finns ingen risk för explosion i nuläget, säger Peter Markstedt. 

Ingen person har kommit till skada. 

Är du plats? Har du bilder? Mejla till: