Grupper av yngre män misstänks ha ofredat flickor

3:59 min

Flera flickor och unga kvinnor ska ha utsatts för sexuella ofredanden under nyårsnatten i Karlstad av grupper av yngre män,som uppges ha rört sig på stan och varit närgångna.

Det har framkommit genom de erfarenhetsberättelser som yttre befäl har skrivit, berättar polisens presstalesman Tommy Lindh.

– Det var en del gäng av unga män som drog omkring i större grupperingar och hade hög svansföring, både mot det ena och det andra. Ville ställa till bråk och kaxa, och i det här finns också ingredienser att de var överdrivet offensiva mot unga flickor, vilket gjorde att några flickor sökte skydd hos polisen, säger Tommy Lindh?

Hur många unga män handlade det om?

– Jag kan inte ange några antal. Det som finns i erfarenhetsberättelsen är att det är ganska stora gäng med pojkar, som man beskriver som nytillkomna flyktingpojkar.

Inga anmälningar kom in under nyårsnatten. Men polisen ser allvarligt på händelserna, enligt Tommy Lindh.

– Erfarenhetsberättelserna är viktiga för vår verksamhet, hur vi ska lägga upp arbetet nästa gång och agera ute på stan som poliser. Vi uppmanar i alla lägen att folk ska göra polisanmälan om man anser sig utsatt för brott.