TV

Tid för seriepremiärer på TV

11 min

Homeland, Game of Thrones och Jessica Jones är några av de TV-serier som journalisten Linda Hedenljung rekommenderar. Här är fler tips.

Att säga att TV-serien är den nya filmen är nog inte att säga för mycket. Många stannar hellre hemma och maraton-tittar på serier än går på bio, och när dessutom de mest kända skådespelarna väljer att vara med i TV-serier som blir mer och mer påkostade, har biograferna rätt lite att sätta emot.

Linda Hedenljung, journalist på ÖP, listar några av sina favoriter.

- Penny Dreadful- en amerikansk-brittisk skräck-TV-serie som utspelar sig på 1800-talet där kända figurer så som Frankenstein figurerar.

- Game of Thrones- en amerikansk TV-serie baserad på romanserien Sagan om is och eld av författaren George R.R. Martin. 

- Jessica Jones- Jessica Campbell Jones Cage är en seriefigur från Marvel Comics. När hon vaknade upp, efter att ha tillbringat flera månader i koma upptäcker hon att hon fått superkrafter.

- Agent Carter- Margaret "Peggy" Carter är en seriefigur från Marvel Comics. Under andra världskriget går hon med i franska motståndsrörelsen där hon träffar Captain America och utför flera uppdrag med honom. De två blir förälskade, men efter hans skendöd blir hon en medlem av S.H.I.E.L.D..

- Daredevil- är också en superhjälte från Marvel Comics. Hans civila alter ego är försvarsadvokaten Matt Murdock, som bekämpar brott och superskurkar under namnet Daredevil.