ÅRETS MEDIEORM 2015

Dags att nominera Årets Medieorm 2015

Sveriges Radio utlyser för femte gången journalistikpriset Årets Medieorm. Priset ska uppmärksamma journalistisk förnyelse med publikmedverkan i fokus. Nu är det dags att nominera till 2015 års pris.

Sveriges Radio instiftade 2011 priset Årets Medieorm för att årligen belöna en journalist/person/redaktion som arbetar föredömligt med att förnya och utveckla journalistiken i enlighet med det Sveriges Radios dåvarande ledning kallade Journalistik 3.0 – den syntes som utvecklas mellan den traditionella och den nya journalistiken.


Kort sagt: vi söker en medveten förnyare av journalistiken i samspel med publiken och som under 2015 har utmärkt sig särskilt för detta. Prissumman är 10 000 kr.


Nominera till Årets Medieorm 2015 nu. Skicka in förslag med motivering och exempel (gärna länkar) som styrker motiveringen samt kontaktuppgifter till dig som nominerar till Medieormens redaktör cecilia.djurberg@sverigesradio.se senast 15 februari 2016


Tidigare pristagare har varit:


Mer info om priset och tidigare pristagare finns här.

Juryn utgörs av Sîlan Diljen, chef P3 Stockholm, Malin Crona, chefredaktör 8 sidor, samt Kristian Lindquist, nyhetschef online SVT . Priset kommer att delas ut i samband med MEG i Göteborg i början av april.


För frågor om priset och nomineringsförfarandet, kontakta:


Cecilia Djurberg, redaktör Medieormen
tel 08-784 71 52 alt 0708-63 91 68
cecilia.djurberg@sverigesradio.se