Musikern Glenn Frey död

En av grundarna till det amerikanska rockbandet Eagles, Glenn Frey, har dött.

Frey bildade Eagles 1971 tillsammans med Don Henley, Bernie Leadon och Randy Meisner. Frey spelade gitarr och keyboard, men sjöng också på flera hits som bland annat "Heartache tonight" och "Tequila sunrise". Han var även med och skrev den klassiska låten "Hotel California", 1976.

I samband med dödsbeskedet hyllade även parhästen Don Henley hyllar Frey i ett kärleksfullt uttalande som publicerades i tidskriften Rolling Stone.

"Han var som en bror för mig, vi var en familj och som i alla familjer finns det ett mått av dysfunktion", skriver Henley och fortsätter lite längre fram att " jag tror knappast på ödet men jag är säker på att när min väg korsades med Glenn Lewis Freys 1970, så förändrades mitt liv för alltid, och det påverkade i slutändan livet för miljontals andra människor på denna planet".

Under sin storhetstid sålde Eagles miljontals skivor. Gruppens samlingsalbum "Their greatest hits 1971-1975", uppges vara ett av de mest sålda albumen någonsin.

Bandet splittrades 1980, men återförenades 1994.

Efter Eagles upplösning 1980 hade Frey en framgångsrik solokarriär. Hans största hit var "The heat is on" som spelades in för filmen "Snuten i Hollywood" 1984. Även låten "You belong to the city" som hördes i den populära tv-serien Miami Vice blev en stor framgång.