Halmstabo ska cykla genom Sverige utan mat

5:41 min

Halmstabon Simon Gustavsson ska till sommaren cykla ca 240 mil utan något näringsintag utan bara på vatten, kunskap och ren vilja.

Till sommaren ska multisportaren och biomedicinaren Simon Gustavsson, som bor i Halmstad, cykla 240 mil från Treriksröset ner till Smygehuk utan mat eller annat energiintag.
Färden beräknas ta cirka 14 dagar och i god tid innan planerar Simon äta upp sig så att han har energi att plocka av.

– I runda beräkningar så kommer jag nog gå ned mellan 15 till 18 kilo och då är det långt ifrån bara fett utan det kommer även mycket muskler som kommer brytas ned för att upprätta mitt blodsocker och sådant där.

Med på resan så kommer Simon att ha en följehusbil som ska ha koll på hans hastighet och hälsotillstånd. Skulle resan dra ut på tiden med några dagar så gör det inget. Det viktigaste är att nå målet och bevisa vilken otrolig maskin som kroppen är.

– Pratar man med människor som läst för mycket akademiska poäng så säger de, visst går det. De längsta fastan har varit på 380 dagar, så att gå utan kalorier så länge är inga konstigheter egentligen.

Projektet "Sverigetrampet" handlar inte bara om att testa gränser och kroppens fysiologi man vill även slå ett slag för miljön genom Vi-Skogen som planterar skog och utbildar bönder i effektivt jordbruk.