Creedence Tribute live i P4

35 min

Creedence Tribute är bandet som som hyllar Creedence Clearwater Revival - inte bara genom att köra låtarna utan också ge publiken berättelsen om det legendariska bandet.

Sångaren Tony Malmberg är dessutom kusligt lik John Fogerty på rösten - lyssna här och jämför!

Bandet startade 2013 som en med temakväll kring Creedence - som visades sig bli så lyckad att de körde en gång till - och sedan var det hela igång.

Bandets sångare Tony Malmberg hade tidigare upptäckt att han har förmågan att låta som John Fogerty, och som jobbat på uttrycket sedan dess.

–Det är mycket dialekt, och sydstatsljud, fast de egentligen kom från Kalifornien, säger Tony.

Övriga bandmedlemmar är Anders Nilsson på bas, Markus Wikström diverse men mest gitarr, Torbjörn Jansson diverse som tex saxofon och keyboard och Bosse Sjöberg på trummor.

–Creedence är ju det som folk alltid frågar efter "kan ni köra en Creedence", åsså när man har kört en så kommer dom igen "kan ni köra en Creedence" - och det klart vi kan, säger Markus.

Nu turnerar bandet över hela landet med showen om förebildsbandet där publiken får också får ett stycke musikhistoria genom Ulf Henningsson som presenterar och ramar in själva musiken.

–Det funkar väldigt bra, vi kompletterar varandra och har hittat ett koncept som går hem i alla stugor, säger Anders Nilsson.