15-åring anhållen efter knivdådet

0:37 min

Den 22-årig kvinna som knivskadades på ett boende i morse i Mölndal har avlidit uppger polisen. En 15-årig boende på hemmet är anhållen misstänkt för mord alternativt dråp. Kvinnan arbetade på boendet.


Vid åtta tiden på måndagsmorgonen larmades polis samt ambulans till hemmet.

Det är oklart vad som orsakat bråket. Polis hittar kvinnan skadad och hon körs till Sahlgrenska sjukhuset för vård, men avlider under förmidagen. En boende grips på platsen. 

– Polisens tekniska undersökning kommer troligen att avslutas i morgon, säger polisens presstalesman Stefan Gustafsson till P4 Göteborg.

Polisen uppger att en förundersökning inletts med rubriceringen mord alternativt dråp. Totalt hämtades på morgonen sju personer in för förhör. 

– De boende på hemmet flyttas till ett annat boende under natten, säger polisens presstalesman Stefan Gustafsson.

Ingen av de boende på HVB-hemmet i Mölndal där en 22-årig kvinna i morse blev skuren till döds med en kniv är placerad i kommunen.

Mölndals kommun har trots det ordnat med boendeplatser på andra HVB-hem inom kommunen där vittnena till knivdådet får psykolog och sjuksköterskehjälp.

Boendet har tio platser för ensamkommande i åldrarna 14-19 år. De kan vara asylsökande eller ha fått uppehållstillstånd.

Verksamheten bedrivs med tillstånd från Inspektionen för vård och omsorg (IVO) och tar emot placeringar från hela landet.

TT har tagit del av protokollet från IVO:s oanmälda tillsyn på boendet i höstas. Fyra anställda var i tjänst vid tillfället och IVO bedömde att det fanns förutsättningar för att bedriva god vård. De barn och unga som IVO pratade med kände sig också trygga i verksamheten.

Staffan Alexandersson, som sitter i ledningsgruppen för det företag som driver HVB-hemmet säger att de ska fortsätta sitt krisarbete och att de ska tänka över för att undvika liknande händelser framöver. 


P4 Göteborg/TT
p4goteborg@sverigesradio.se