David Lindgren hoppas på succé i Melodifestivalen

16 min

David Lindgren är i sanning en sång- och dansman, Skelleftepojken som valde bort ishockeyn för musikalscenen. Han slog igenom i Melodifestivalen för fyra år sen, och nu är det dags igen.

Lyssna på Lottas intervju med dagens gäst, David Lindgren 13.30.

Senast du var med i Melodifestivalen kom du åtta och då sa du att du skulle hålla upp ett par år tills du hittade en panglåt. Fast nu blev det väl tre år?

– Ja, jag håller mitt ord. Vi har fått till en panglåt. Den är lite annorlunda, lite avskalad och en text som är lite mer på riktigt, säger David. We are your Tomorrow heter låten.

Tidigare i höstas under en föreställning av Jersey Boys svimmade du mitt under föreställningen.

– Ja, svimmade. Jag hade pushat mig själv för mycket och våra barn var sjuka i två veckor och det blev helt enkelt för mycket. Jag kände att det var på gång. Jag trodde att det var psykiskt, men det var kroppen som sa ifrån att jag var för trött.

Vad lärde du dig av det?

– Att vila lite mer. Det är svårt när man älskar det man gör. Man måste hålla ner på det där "Ja, det är ju bara det här, tar bara en liten stund" men när det blir för många sådana...

Du har ju också haft några ångestattacker?

– Ja, och det är svårt att skilja det här åt. Samtidigt tänker jag att om jag kan få mig själv att må dåligt kan jag också få mig själv till att vara bra. Min terapeut säger; tänk Good enough!

Lyssna på intervjun här. David berättar bland annat om sitt första intresse, hockey, något han sysslade mycket med i Ersmark utanför Skellefteå där han växte upp. Där var det var mycket hockey. Och det är något han fortfarande älskar. Men sedan kände han att han nästan hade lite roligare när han dansade än när han spelade hockey. Han berättar också om sin tro och sin uppväxt i ett religiöst hem.

p4extra@sverigesradio.se