Trump hotar hoppa av debatt i tv

Bråket mellan Fox News och Donald Trump fortsätter. Nu hotar den republikanska presidentaspiranten med att hoppa av tv-kanalens tv-sända debatt i staden Des Moines i delstaten Iowa på torsdag.

Trump och tv-kanalen har bråkat sedan en tidigare tv-debatt i augusti. Då tyckte Trump att han behandlats orättvist av moderatorn Megyn Kelly. I natt eskalerade konflikten mellan presidentkandidaten och Fox News ytterligare efter att det blivit känt att Kelly ska vara moderator också för den debatt som tv-kanalen sänder från Des Moines i Iowa natten till fredag.

Fox News val av Kelly som moderator fick Trump att fråga sina Twitter-följare om han borde delta. Fox News replikerade med ett ironiskt pressmeddelande om att Trump som president kommer hålla liknande twitter-omröstningar när han ska träffa Rysslands president Vladimir Putin och Irans ledare.

Pressreleasen fick Trump att ilskna till. 

– Jag är rasande över hur de hånade mig i pressreleasen. Mig kan man inte leka med hur som helst. Jag kommer med största sannolikhet inte göra debatten, sa han under ett valmöte i natt.

Och vad han tyckte om Kelly som moderator?

– Hon borde inte leda debatten. Hon är ingen riktig reporter, hon är en lättviktare. Och hon är partisk. Jag vet det, alla vet det.

Avhoppet beskrivs som en oväntad twist bara dagar innan Iowas republikaner ska rösta om vem de anser är mest lämpad att bli partiets presidentkandidat.