Förmiddag med Jenny

Frispråkig mamma och bloggare

4:50 min

Kanske har du stött på henne på nätet, den frispråkiga mammabloggerskan Meekatt. Malin Birgersson har en blogg, finns på sociala medier och sen en kort tid tillbaka också i bokform.

Malin Birgersson började blogga om livet som mamma, när hon väntade sitt andra barn. Hon hade läst andras bloggar och föräldratidningar och försökt hänga med i "snacket", men hon kände att hon aldrig riktigt passade in.

– Jag var alltid den som stod utanför och kände att jag vill INTE baka några cupcakes och jag har INTE fint hemma. Jag vill INTE renovera och jag tycker knappt om mina barn när jag vaknar, berättar Malin.

Hon menar att verkligheten inte är så för alla, men sanningen måste komma fram.

– Som mamma har man alltid dåligt samvete! Alltid! Alltid! Man räcker inte till,

Hon tycker det är viktigt att berätta, så att fler kan känna igen sig i sin situation.

– Jag älskar alltid mina barn, men ibland är det skit att vara mamma,

Malin har inget behov av att vara politiskt korrekt, utan är väldigt frispråkig och säger gärna vad hon tänker och tycker. Hon gillar att provocera, gärna med glimten i ögat. Att hon får kritik tycker hon kan vara roligt, men ibland kan det gå lite för långt.

– Jag vet redan innan jag skriver någonting att de kommer att hugga!

Men Malin tycker att det är jätteviktigt att vara ärlig och säga vad hon tycker och tänker. Hon svarar alltid på kritiken, på sin blogg, gärna med lite humor.

Malin har alltid tyckt om att skriva, så från början var bloggandet bara ett sätt att skriva av sig. När hon väl börjat skriva, kände hon att allt gick väldigt fort. Med alla delningar på facebook fick hennes blogg stor spridning och hon fick fin respons från läsare som uppskattade hennes blogg och säger att de mår bra av det.

Den positiva responsen har blivit en stor drivkraft för henne att fortsätta.

Lyssna på Malin i ljudklippet ovan