Malmö

Så blir de nya husdrömmarna

2:43 min

I första avsnittet summerades förra omgången av SVT:s program Husdrömmar, men nya dröm- eller möjligen mardrömsprojekt kommer att visas framöver i den tredje säsongen.

Programledarna Pernilla Månsson Colt och Gert Wingårdh började i den första delen av åtta med att summera tidigare husdrömmar och de boendes öden och äventyr.

– Det här programmet är krävande och roligt att jobba med eftersom det tar sådan tid att bygga hus, vi följer ju familjer som bygger hus. Och det tar längre tid än man tror. Så nu sänder vi säsong tre, men vi jobbar med säsong fyra och tänker på säsong fem, säger Pernilla Månsson Colt.

Många har husdrömmar, men de ser helt annorlunda ut.

– Vi har inslag med folk om lägenheter, kolonier och alltså inte bara om feta villor. Det mesta handlar om att man har en livsdröm. Programmen handlar inte bara om dem som har mycket pengar, utan också om människornas drömmar.

– Många kanske har tagit tag i huset, när man skulle ha tagit tag i något annat. Att lägga så mycket tid och pengar i ett hus är påfrestande. Och alla kommer inte ut med fingrarna i behåll så att säga, säger Pernilla Månsson Colt.

Den nya säsongen fortsätter med att titta framåt.

– Det är husbåtar, kolonihus och en ombyggd verkstad, det är stor variation i år, säger Pernilla Månsson Colt.