Bandyhallen allt närmare i Bollnäs

1:22 min

Bollnäs bandy tar nu ytterligare ett steg mot att förverkliga planerna på att bygga en bandyhall på gamla SJ-området i centrala Bollnäs.

Igår träffade Bollnäs GIF politiker i kommunen och lade då fram ett förslag om att få köpa marken på gamla SJ-området i Bollnäs, där en framtida bandyhall planeras att ligga.

Under träffen ställde sig politikerna positiva till ett köp.

Innan Bollnäs bandy kan köpa marken måste dock saneringsfrågan vara löst. Det krävs också en detaljplan och ett bygglov.

SJ-området har ett bokfört värde på 18 miljoner kronor och en hall beräknas kosta cirka 60 miljoner.

Men det här är inget som klubben har egna pengar till. I januari 2014 fick klubben sänka spelarlönerna för att komma tillrätta med föreningens dåliga ekonomi, men det är löst enligt klubbchefen Robert Lindgren.

– Vi har ju finansieringen genom våra partners. De är villiga att glida in bara vi får en option och optionen är nyckeln för att finansieringen ska komma igång, säger Robert Lindgren.

Hur troligt är det att politikerna ställer sig bakom det här?

– Jag har känslan att det blir en majoritet. Jag har träffat dem i olika lägen och det man haft som oro förut har vi hittat lösningar på tillsammans.

Om det blir en bandyhall kommer Sävstaås IP bli ledigt och det blir då möjligt för Bollnäs GIF fotboll att flytta sin verksamhet dit.

Klubbens förhoppning är att kunna spela bandy inomhus säsongen 17/18.