Fotboll

Modou Barrow kan ge pengaregn över ÖFK

3:21 min

Med allsvenska premiären i antågande kan nykomlingen Östersunds FK börja hoppas på ett kraftigt tillskott i klubbkassan.

– Vi har en överenskommelse, säger Daniel Kindberg, ordförande i Östersunds FK, kryptiskt till Radiosporten.

Med svenska cupen i startgroparna och mindre än två månader kvar till den allsvenska premiären kan nykomlingarna Östersund börja hoppas på ett tillskott i klubbkassan.

Det handlar om den tidigare ÖFK-spelaren Modou Barrow som får allt mer speltid i Premier League-laget Swansea, dit han flyttade 2014.

När Östersund sålde Barrow till Swansea skrevs både en vidareförsäljningsklausul och en prestationsklausul in i kontraktet. Prestationsklausulen är baserad på just antal matcher i Swansea . Daniel Kindberg är ordförande i Östersund och vill inte berätta hur mycket pengar det handlar om.

– Vi har en överenskommelse med Swansea om att inte offentliggöra några belopp, säger Kindberg till Radiosporten men han bekräftar att båda klausulerna existerar.

Barrow har hittills 14 framträdanden i ligan i Swanseatröjan och figurerar allt oftare i matchtruppen. Ifjol var han utlånad i två omgångar till Blackburn och Nottingham men nu verkar han ha ett större förtroende i Wales-laget. Och Daniel Kindberg skrattar hemlighetsfullt på frågan om att det är nära att klausulen faller ut.

– Så är det, men inget är klart än, säger Kindberg som både varit i Swansea för att se och träffa Barrow och som noggrant följer hans utveckling i Premier League hemifrån Östersund.

Eventuella pengar som kan dyka upp i Östersund ska enligt Kindberg användas i den sportsliga verksamheten vilket ju inte utesluter att de används till nyförvärv under debutsäsongen i Allsvenskan.

När Barrow såldes av Östersund talades det om en övergångssumma på runt 20 miljoner kronor och i fotbollsvärlden är prestationsklausuler ofta just kopplade till övergångssumman.