VÅRGÅRDA

Malin i Vårgårda höll på att arbeta ihjäl sig

3:07 min

Hon satsade allt på jobbet inom hotellbranschen. Det höll på att kosta henne livet. Malin Hammar i Vårgårda blev tvungen att helt tänka om.  

– Det var ett fantastiskt roligt liv, jag jobbade på några av världens bästa hotell. Jag reste över hela världen, det var väldigt roligt. Men jag körde ett fruktansvärt tempo, mina resor varade en hel månad. Om jag åkte i Europa reste jag och hade mellan 180 och 200 möten, säger Malin Hammar.  

I fler års tid, från det att Malin Hammar var i dryga 20-årsåldern arbetade hon som säljare inom hotellbranschen. Hon inledde sin karriär på Plaza i New York. 

– Det var ett äventyr och jag trodde att jag var odödlig, jag körde på, jag fortsatte. Jag hade jätteroligt!

– Hotellbranschen är ingen välbetald bransch, det var inte det som lockade. Men jag hade lärt mig att om man gör gott ifrån sig får man mer beröm, det var det som drev mig. Jag slog alla rekord varje månad, säger Malin Hammar. 

Det hektiska livet som Malin Hammar levde i USA fick så småningom ett väldigt abrupt slut.  

– 2009 bodde jag i Costa Rica. Tio dagar efter jag fyllde 49 år fick jag tre hjärtinfarkter inom 24 timmar, jag förlorade nästan livet. Jag fick ont i bröstet, jag trodde det var halsbränna, jag gick till jobbet och jobbade hela dagen. Dagen efter fick jag åka in till sjukhuset, de såg att jag hade haft tre hjärtinfarkter, säger Malin Hammar. 

När bestämde du dig att det fick vara nog med stressigt jobb?

– Det var min hjärtkirurg som sa till mig att jag inte kunde fortsätta jag hade bara haft en procents chans att överleva. Mitt jobb var för stressigt.

Efter sjukhusvistelsen i USA fick Malin Hammar en ny karriär. Hon träffade brandmannen och föreläsaren Lasse Gustavsson som tyckte att även Malin Hammar skulle bli föreläsare. Idag håller hon föredrag om livet, stressen och om att tvingas tänka helt om.