Miriam Bryant lägger beslag på hela topp tre

5:48 min

Miriam Bryant blir den här veckan historisk när hon inte bara går in med en tredje låt på listan, utan även lägger beslag på hela Topp 3.


Miriam Bryant blir historisk

Detta genom att Miriam Bryants nya ”Allt jag behöver” går in på andraplatsen och lägger sig emellan hennes tidigare topplacerade låtar ”One last time” och ettan ”Ett sista glas”.

- Det är ju helt sjukt, vad roligt! Det här ska jag fira med ett glas bubbel! kommenterar en glad Miriam som också avslöjar att hon just nu arbetar med eget nytt material som hon hoppas kunna börja släppa under våren.

Det har aldrig hänt tidigare att en artist dominerar listan på det här sättet, med tre låtar i topp. Det närmaste är att samma låt legat samtidigt på listan med tre olika artister.

Detta hände i november 1967 när Svante Thuresson, Claes-Göran Hederström och Lars Lönndahl alla låg på listan med ”Den sista valsen”.


Bland veckans utmanare märks Anna Book som får chans till revansch för sin diskade melodifestivallåt ”Himmel för två”.

Även melodifestivalaktuella Samir & Viktor utmanar (”Bada Nakna”) liksom debutanten Ida Wiklund som är aktuell med ”Mellan dröm och verklighet”.

He is med Ghost fick lämna listan efter tre veckor och det blev ingen listplacering för förra veckans utmanare Smith & Thell med "Statue" inte heller för Petra Marklund och Linnea Henriksson med "Kidz".


Svensktoppsjuryn består av 500 personer som valts ut av CMA Research. Juryns sammansättning motsvarar Sveriges befolkning 16-79 år. Resultatet presenteras av Carolina Norén på söndagar 11.03-12.00 i Sveriges Radio P4.

Programmet går att lyssna på i efterhand på sverigesradio.se och i appen Sveriges Radio Play.

Svensktoppen med Carolina Norén på Facebook

Kontakt:

Carolina Norén, Svensktoppens programledare/producent