Oskyldiga pekades ut i sociala medier

1:21 min

Tre oskyldiga personer har blivit utpekade för att ha misshandlat två kvinnor i Uddevalla i helgen. Det är på sociala medier som bild på personerna har lagts ut.

– De personerna har inte begått den misshandeln, men när man gör sådana här saker som att lägga ut foton på Facebook och andra medier blir det en sanning. De här personerna är nu utsatta för hot och tycker att det är jättejobbigt. Det är väldigt dumt när någon lägger ut foton på människor som bevisligen inte är dömda, säger förundersökningsledaren Göran Gustafsson till P4 Väst.

Det var två-tiden natten till lördag som två kvinnor blev misshandlade i centrala Uddevalla.

Den ena kvinnan misshandlades vid Hultmans gränd och några minuter senare misshandlades den andra kvinnan vid bussterminalen Kampenhof.

Efter händelsen efterlyste polisen vittnesuppgifter på Facebook. Men det blev också bland privatpersoner en hätsk stämning på Facebook där det skrevs mycket om händelsen.

Någon person publicerat då också en bild på tre personer som inte alls är inblandade i händelsen.

– Det skulle kunna vara brottsligt, det skulle kunna vara förtal. I förlängningen kan det ju också bli så att någon annan utsätter de här personerna för våld, trots att de inte har gjort något, säger Göran Gustafsson.

Enligt polisen är en helt annan man nu misstänkt för misshandel och han har i första förhör också erkänt de två misshandelsfallen.