Han vill ha polisnärvaro dygnet runt

1:18 min

Joakim Ebbesson, engagerad Törebodabo, anser att det nu krävs krafttag från myndighetshåll för att stävja brottsligheten i kommunen.

I veckan har vi rapporterat om nattliga inbrott mot en klädaffär och en bygghandel - om en vandaliseringsvåg längs Kyrkogatan där två olika butiker fått sina fönster utslagna och om en anlagd brand i ett trapphus till Kulturskolan där elever var på lektion.

Det här är händelser som får Joakim Ebbesson att reagera. I våras grundade han ett nätverk som patrullerar samhället om nätterna, för att öka tryggheten. Det har troligen gjort viss nytta, säger han, men inte tillräcklig.

– Man blir helt förtvivlad. Det är ett så stort problem. Det är en fara för Töreboda kommun. Det handlar om att folk som vill flytta hit blir tveksamma att bosätta sig i Töreboda - om folk som ifrågasätter sitt liv i Töreboda, säger han.

Ebbesson berättar att han talat med en person som skulle börja arbeta i Skövderegionen.

– Flytta till Töreboda sa jag. Där har du billigt boende, nära till kanalen och bra kommunikationer. "Det känns som i Töreboda är det bara en massa elände", sa han.

Lösningen då?

– Det här måste landa i att vi får mycket mer hjälp från myndigheter. Jag tycker vi ska bemanna Töreboda med polis dygnet runt.