IFK Vänersborg lyckades inte säkra slutspelsplatsen

2:32 min

IFK Vänersborg förlorade bortamatchen mot Vetlanda i bandyns Elitserie med 9-4 och även om det inte är helt klart så är det trots allt en rejäl fördel för IFK i kampen om den sista slutspelsplatsen inför de avslutande omgångarna.

Det var en målrik första halvlek när Vänersborg gästade Vetlanda på fredagskvällen. IFK fick en drömstart och tog ledningen redan efter 37 sekunder genom Johan Koch, men hemmalaget kvitterade snabbt och trots att Vänersborg tog ledningen ytterligare en gång i den första halvleken så gick Vetlanda till halvtidsvila i ledning med 5-3.

I matchminut 71 satte Joakim Hedqvist ett hörnmål till 5-4, men närmare än så kom aldrig Vänersborg, utan istället kunde Vetlanda dra ifrån och till slut vann hemmalaget matchen med hela 9-4.

IFK ligger nu på åttonde plats, vilket är den sista slutspelsplatsen med två omgångar kvar. Laget har fyra poäng ner till Broberg/Söderhamn och en mycket bättre målskillnad så även om det inte är helt klart så talar mycket för att Vänersborg kommer spela slutspel även i år.