Melodifestivalen 2016

SaRaha tävlar med en låt om yrsel orsakad av förälskelse

4:09 min

I deltävlingen i Norrköping så debuterar SaRaha i detta sammanhang, men inte någon debut i musikbranschen. SaRaha är sedan tidigare välkänd för sin unika musikstil där hon sjunger på Swahili och har hörts på Svensktoppen.

Låten som heter "Kizunguzungu" är skriven av dels henne själv men också Anderz Wrethov och Arash Labaf.

I en intervju med Carolina Norén, expertkommentator för Melodifestivalen i P4 och Eurovision Song Contest på Sveriges Radio berättar SaRaha om hur behärskar Swahili som hon sjunger på.

Lyssna på intervjun med SaRaha där hon berättar hur hon hamnade i Tanzania som barn och tillbringat halva sitt liv där! 

I år är Melodifestivalen äntligen tillbaka i Sveriges Radio P4 med Carolina Norén som expertkommentator för samtliga deltävlingar och finalen. Vid sin sida har hon webb- och dialogredaktören Ronnie Ritterland. Tillsammans kommer de att guida dig som lyssnar genom varje deltävling, Andra Chansen och Finalen både i radio och här på hemsidan.

Här kan du lyssna på den tredje deltävlingen från Norrköping.

De första fyra deltävlingarna går att lyssna på varje vecka i tre dagar till och med måndag på sverigesradio.se och i vår app Sveriges Radio Play.

Varje vecka kan du följa tävlingen både i Sveriges Radio P4 och här på webben samt i sociala medier under taggen #HelaSverigesFest

Vill du komma i kontakt med Carolina & Ronnie? Mejla!

melodifestivalen@sverigesradio.se