Många ville ha jobb på sommarjobbsmässan

4:21 min

Det blev snabbt trångt i Arbetsförmedlingens lokaler när den årliga sommarjobbsmässan slog upp dörrarna. Runt 100-talet jobb fanns att söka hos 28 arbetsgivare.

– Vi söker elektriker, instrumenttekniker och montörer till Göteborgsområdet. Så vi kommer en bit härifrån, säger instrumentteknikern Dennis Oscarsson som var på plats i en av montrarna.

De arbetssökande hade uppmanats att ta med sig egna cv:n för att kunna dela ut på plats.

– Jag tycker om cafeer och sådana där grejer. Men jag tar vad som helst, bara jag får ett jobb, säger Ida Arvidsson som tar studenten i sommar.

Lokalerna fylldes snabbt och besökare släpptes in i omgångar. Mässorna är populära bland både arbetsgivare och arbetssökande, det menar Camilla Kruse, kundresurs på Arbetsförmedlingen. Efter bara en halvtimme hade runt 500 besökare anlänt till mässan.

– Förra året hade vi ungefär 1 500 besökare så vi hoppas ju på samma siffra även i år.

Brukar ni få någon respons efteråt från arbetsgivarna hur det gått med de jobb som finns att söka här?

– Det är ju många okvalificerade tjänster det rör sig om inom försäljning och enklare transportjobb så vi tror att det kommer kunna gå att tillsättas, säger Camilla Kruse.

Trots att han besökt två mässor tidigare tycker inte Erik, som vill jobba med automation, att konceptet med jobbmässor funkar.

– Det känns som att det inte riktigt finns jobb på det sättet som man kanske tror när man kommer hit. Det är mest att stå och prata med företagen och något av dem kanske ger ut jobb medans andra bara är där för att visa upp sig.