Viktor Norén: "En jävligt mörk historia med hopp"

5:37 min

Viktor Norén från Sugarplum Fairy gör huvudrollen när punkmusikalen "American Idiot" med Green Days musik, sätts upp på Cirkus i Stockholm.

Musikalen American Idiot bygger på Green Days låtar och när den nu sätts upp på Cirkus i Stockholm, så har Viktor Norén fått huvudrollen. Viktor Norén från banden Sugarplum Fairy och Viktor & the Blood.

- Billy Joe Armstrong är en fantastisk låtskrivare. Det är väldigt fina melodier. Musikalen är som en extravagant rockkonsert, den är väldigt driven av musiken. Det är inte så mycket dialog, säger huvudrollsinnehavaren Viktor Norén.

- Den är uppvitaminad.

Favoritscenerna är slutscenen, och första låten American Idiot då det är väldigt mycket energi på scenen.

- Det är kul att agera så mycket med de andra artisterna på scen. När du spelar med ett band så tittar du ju bara på publiken rakt fram med din gitarr hela tiden, och har bandet i ryggen. Här finns det ett samspel som jag verkligen gillar, det föder energi på ett annat sätt som jag verkligen uppskattar.

Viktor Norén har laddat för rollen genom att ha haft Green Day i hörlurarna i ett halvår, och lyssnat konstant på American Idiot.

- Det drivs så hårt av musiken, så blir man ett med den så löser sig det andra.

Premiär på lördag 20 februari på Cirkus i Stockholm.