Svenske Erik berättar från Fiji

2:03 min

Fiji har drabbats av den värsta cyklonen hittills, minst sex människor har omkommit och det finns rapporter om totalförstörda byar. Erik Svanborg är på semester på Fiji och berättar hur det kändes när cyklonen drog in över ön.

19-åriga Erik Svanborg från Alingsås satt på en buss som skulle ta honom tvärs över huvudön Viti Levu när rapporter om den kraftiga cyklonen Winston nådde fram.

Väl framme i kuststaden Nadi hann han checka in på sitt hotell innan cyklonen drog in med full kraft.

Erik Svanborg berättar att fönsterna spikades igen, det flög omkring saker och många på hotellet var rädda.

– Jag har aldrig varit med om något liknande, det var som en film och många grät, berättar Erik Svanborg.

Staden Nadi där Erik Svanborg befinner sig hör inte till de områden som verkar ha drabbats värst av cyklonen.

Det finns redan rapporter om totalförstörda byar och översvämningar och enligt myndigheterna har minst sex människor mist livet. Men hur omfattande skadorna är är det än så länge ingen som vet. Fiji består av flera hundra öar och just nu jobbar polis och militär för att ta sig till de mer avlägsna platserna.

Räddningsarbetet försvåras av att strömmen inte fungerar och att kommunikationen är bruten. Och Erik Svanborg på resande fot i Fiji har inte heller kunnat få en bra bild om ur omfattande skadorna är.

– Just nu väntar vi på att allt ska komma igång igen, det finns ingen ström och all kommunikation är bruten i hela landet. Därför är det set är svårt att veta hur läget är.