Vabruari tuff period för Färjestad

4:29 min

Februari har varit en sjukdomsmånad även för Färjestad. Mattias Hell, som är bas för det medicinska teamet, ser nu tillbaka på en ovanligt sjukdomsdrabbad period.

Bakom hockeylaget Färjestad finns en omfattande organisation. En viktig del i förkylningstider, magsjuketider och när skadebekymren blir stora är det medicinska teamet. Det är viktigt att få spelarna på fötter så fort som möjligt och att hålla isär gruppen om sjukdomar börjar härja.

- Just när det gäller sjukdomar är det inget avvikande från övriga samhället. När det gäller magsjuka så är det 48 timmar efter senaste symptom och vi trycker extra noga på hygienen. Det handlar om sunt förnuft.

Risken för att spelare är så ivriga att de kommer tillbaka för tidigt för att få chansen att spela tror inte Mattias Hell är så stor.

- Känslan är att de flesta är ärliga för gruppens skull, säger Mattias Hell. Men det är ju inte lätt att skydda sig. Många har barn och en del är bärare av virus utan att veta om det.

I år har Färjestad varit hårt drabbade av sjukdom under januari och februari - i fjol var det nästa inget.

– Det är olika från år till år. Framåt slutspelstid brukar det vara bättre.

Enligt Mattias Hell gör Färjestad inget annorlunda än andra arbetsgivare vad gäller sjukdomar, bortsett från att spelarna uppmanas att ta in på hotellrum under slutspelstider om familjen drabbats av magsjuka.