Jorden vi ärvde ny musikal på Länsteatern Gotland

4:15 min

Tre syskon som lever tre helt olika liv möts i familjens sommarhus, som de fått ärva gemensamt och som binder dem samman.

Thomas Sundström på länsteatern har skrivit pjäsen, som är en omarbetning av en tidigare text han skrivit.

- Det var när jag själv kom in i medelålder och började fundera på när man tar över nåt och blir en del av något större, de band man har bakåt och de vägar man banar för sin framtid när man får egna barn. Vad är det man ärver från sina förfäder och vad ärver mina barn efter mig, säger Thomas Sundström.

Enligt den bortgångna mammans testamente måste syskonen vara gifta för att få sälja sin del av huset - och det får konsekvenser för karaktärerna som har många hemligheter i garderoberna. Och publiken uppskattade sången.

- Man blir djupt imponerad av deras sånginsatser och musiken. Väldigt snygg scen och scenografi, sa en man som såg genrepet.

Tempot är högt och karaktärerna är färgstarka, tyckte P4 Gotlands reporter Jack Lantz. Och balansen är bra, och karaktärerna trovärdiga så länge de interagerar mot varandra - men när de ska köra solo och bekänna sina känslor inför publiken - blir det tyvärr mycket stora ord och föreställningen glider in mot det pekorala - precis som titeln Jorden vi ärvde.

Mattias Lundqvist som skrev musiken till Svenskbyborna har gjort musiken till Jorden vi ärvde.