Ungdomar angrep australiskt tv-team i Rinkeby

1:28 min

En grupp ungdomar ska ha bråkat med ett australiskt tv-team i Rinkeby i norra Stockholm på måndagen. När ungdomarna lämnade platsen ska de ha kört över foten på en fotograf, enligt Lars Byström på Stockholmspolisen.

– Det blev någon form av tjafs mellan filmteamet och de här ungdomarna och sedan när ungdomarna åkte därifrån så körde man över foten på fotografen. Det gjorde väl ont men han behövde inte uppsöka sjukhus. Sedan försvann ungdomarna innan vi kommit till platsen för att ta upp anmälan, säger Lars Byström till Radio Sweden.

Det australiska tv-teamet var i Stockholm för att göra ett reportage om flyktingsituationen i Sverige till nyhetsprogrammet 60 Minutes.

Lars Byström på Stockholmspolisen säger att ungdomarna ska ha ifrågasatt varför teamet var i Rinkeby och att det var det som startade bråket.

Teamet hade, enligt SVT, sällskap av Jan Sjunnesson som skriver för den främlingsfientliga sajten Avpixlat. Sjunnesson hävdar att tv-teamet blev omringat av en grupp maskerade män kort efter att polisen lämnat platsen och att två personer ur teamet blev slagna i ansiktet, men enligt Lars Byström har det inte kommit in någon anmälan om misshandel.

– Nej. Jag har anmälan framför mig och här står det bara om en fot blev överkörd, men det står ingenting om några andra skador, varken på personer eller utrustning, säger Byström.

Polisen har lagt ner förundersökningen i brist på bevis, enligt Dagens Nyheter.

Radio Sweden har försökt nå det australiska tv-teamet för en kommentar.