Jesper Svensson vässar formen på hemmaplan

2:47 min

Bowlaren Jesper Svensson tillhör världseliten i sin sport. Just nu har han uppehåll i sitt tävlingsschema och tränar i bowlinghallen hemma i Vimmerby.

21-årige Jesper Svensson från Vimmerby är en av världens bästa bowlare just nu. I december 2015 vann han sin andra PBA-titel och dagar senare, som yngst någonsin, utsågs han till årets bowlare av Svenska bowlingförbundet.

Nu har han en lucka i tävlingskalendern och vässar formen hemma i Vimmerby. P4 Kalmars reporter Peter Bressler fick en pratstund med världsstjärnan och frågade bland annat om den speciella tvåhandsfattning han spelar med.

– Det funkar ganska bra, jag har alltid spelat så, jag är ganska dålig på att spela med en hand så jag får hålla mig till två.

Hur är det att träna hemma, där allting började?

– Det är skönt, det är en trygg miljö för mig. Det är en nostalgikänsla, allt tog fart på riktigt här och man blir alltid trevligt bemött i bowlinghallen. Det tillbringades mycket tid här i ungdomsåren.

Är du på din peak nu?

– Jag hoppas att jag fortfarande är på väg uppåt och att det här inte är toppen. Det finns väldigt mycket kvar att vinna, jag är inte nöjd.

Vad har du för vision för det här året?

– Målet är att spela på en fortsatt genomgående hög nivå. Det är en del landslagsuppdrag som finns på agendan under 2016, det är alltid stora mål att prestera i den blågula tröjan.